Мая Манолова: ГЕРБ и ДПС искат да сложат ръка върху 30 милиарда лева

- Advertisement -

Съжалявам Фандъкова. Тя ще приключи като Борисов – от харесван кмет ще залепи върху себе си позора на корупцията, каза още Манолова.

Освен за политическото си оцеляване, Борисов се бори ГЕРБ и ДПС да сложат ръка върху 30 млрд. лв. от Фонда за възстановяване и устойчивост. Планът за възстановяване и устойчивост на България обрича страна ни на устойчиви бедност и корупция. В него са заложени единствено стиропор, асфалт и увеличаване на администрацията – това, от което могат да пренасочват пари.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в „Алтернативата“ по TV1.

Първото решение, което от „Изправи се.БГ“ ще внесем в следващия парламент, е проект на решение за ревизия. Ще направим ревизия, от която ще обявим резултатите. Само за миналата година държавната „Автомагистрали“ е получила 4 млрд. лв. за пътища. Държавното дружество „Монтажи“ получи 500 млн. лв. за ремонт на язовири, но не е ясно какво се случи с тези пари, както и с 1 млрд. лв. за държавния ВиК-холдинг. Ревизията ще стигне и до Столична община, допълни Манолова.

Истински съжалявам Фандъкова. И Борисов, и тя, и хората дълго време във властта губят реална самооценка за живота на хората. Жалко е престъпното нехайство и убийството на 16-годишно дете, за което никой не поема отговорност. Всички сме наясно, че корупцията с тези павилиони е повсеместна, каза още председателят на „Изправи се.БГ“.

Корупцията и задкулисието в София продължават да плячкосват средствата на Столична община. Фандъкова ще свърши като Борисов – от един харесван и обичан кмет, ще залепи върху себе си позора на корупцията и бягството от отговорност на човек, който е готов да жертва всеки един от екипа си – районни кметове или архитекти, за да оцелее, подчерта тя и заяви, че нещата в София продължават постарому.

Всичко, което Фандъкова обещаваше – публичност, прозрачност, колективно вземане на решения, контрол, ремонт на улиците, спиране на презастрояването, повече зелени площи, детски градини, чист въздух, не се случи. В рамките на десетина дни протече метростанция Хаджи Димитър и се разместиха релсите, пропаднаха тротоарите до метростанция Медицинска академия. Днес с екипа ми снимахме наводнените релси на метрото при Софийския университет. Дъждовете са най-големите препятствия пред столичната управа. Митът за ГЕРБ строителя в София се развенча, заяви още Манолова.

На въпрос за листите за предстоящите парламентарни избори, тя заяви, че в момента се събират и обсъждат предложения. Пред скоби е приемането на приоритетите на „Изправи се.БГ“, сред които увеличаване на доходите на българските граждани, подкрепа за бизнеса, съдебна реформа и зелени каузи, категорична бе Манолова.

Източник: „Алтернативата“, TV1

Прегледана: 43527

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече