ВКС потвърди доживотната присъда на бащата, хвърлил сина си от виадукт

- Advertisement -

33-годишният Дилян Бетев бе поискал от върховните магистрати да намалят присъдата му на 20 години „лишаване от свобода“

Върховният касационен съд не уважи искането на 33-годишния Дилян Бетев, който хвърли 5-годишния си син Дариел от виадукт в Габрово за намаляване на наложеното му наказание от „доживотен затвор“ на 20 години „лишаване от свобода“.

Така присъдата на Окръжния съд в Габрово, която бе изцяло потвърдена от Апелативен съд – Велико Търново, получи потвърждение и от върховните магистрати с решение от 22 февруари, информира Dir.bg

Зловещото убийство бе извършено в ранната утрин на 3 юли 2019 г. Около 6.30 ч. в дежурната част на Областната дирекция на МВР в Габрово е получено съобщение, че мъж се готви да скочи от виадукта. Към мястото незабавно са насочени екипи на МВР, Спешна помощ, Гражданска защита и пожарна безопасност с готовност за бърза реакция. Близо 3 часа психолог от Института по психология на МВР в Плевен разубеждава Дилян Бетев, когото наричат Дидо, да не скача. След като той се отдръпна от перилата на виадукта, бе задържан. Оказа се, че пристигналите екипи на МВР са открили във водите на река Янтра под моста тялото на 5-годишния му син.

Според прокуратурата, при падането за около 3,6 секунди детето е осъзнавало ставащото и безнадеждността на ситуацията, изживяло страха от високото, от болка/смърт и след удара в повърхността и сътресението на тялото е получило тежката и несъвместима с живота съчетана травма на главата и тялото с остра кръвозагуба, от която починало на място.

Дилян Бетев трябва да изтърпи наказанието си при първоначален специален режим, както и да заплати сумата от 200 000 лева на 30-годишната майка на момченцето Поля Христова, като обезщетение за претърпените от нея неимуществени вреди.

Източник: Dunavmost.com

Прегледана: 43354

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече