Познава ли Слави Трифонов вече картата на България, за да я управлява?

- Advertisement -

Една от големите политически интриги преди изборите извън първите две партии безспорно стана програмата на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“. Защото буквално малко 1 месец и 1 седмица преди самите избори такава никой никъде не може да намери. Не може и да чуе кой знае колко за нея по „партийната“ телевизия „7/8 ТВ“.

Защо?

Нали в повечето социологически проучвания Трифонов и формацията му са класирани на трето място? Не искат ли да се преборят за повече разочаровани от статуквото? Или развиват някаква много сложна тактика? За съжаление по въпроса с управленските идеи, програмата и експертите на „Има такъв народ“ ми идва на акъла една приказка: „Когато нещо лети като патица, ходи като патица и кряка като патица, то е патица“.

И като гарнитура на тази приказка се сещам за края на 2016 година. Тогава на вълната на общественото внимание беше референдумът на Слави – онзи, с който да променим и избирателната система.

Понеже за такава промяна, каквато искаха Трифонов и хората му – мажоритарна система в два тура, трябваше да се променят и избирателните райони, те представиха карта. Само че на картата имаше … бели петна!

Ако въобще са разбрали … Та как хора, които искат да прекроят основата на държавата и рисуват промяната като дете в детска градина, ще управляват? Ясно е, че човек не може да знае всичко. Умният човек обаче се обгражда с умни хора – за да може повече.

Но дотук Слави Трифонов не е показал да се е обградил с никой, който ще може повече, за да може и партията му да може повече. Един месец и 1 седмица преди изборите. Срам ли го е да покаже или няма какво да покаже?

Автор: Ивайло Ачев

Източник: Actualno.com

Прегледана: 45076

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече