Илияна Йотова: Всеки ни казваше “Иди се разбери с Бойко”. Е, това няма как да стане

- Advertisement -

Президентската институция е това, което създава стабилност. За разговори, за консултации. В началото диалогът с изпълнителната власт беше възможен, до един момент, когато се оказа, че всичко зависи от един човек. Всеки ни казваше: “Иди се разбери с Бойко”. Е, това няма как да стане. Ние отказваме да бъдем под нечий чадър, под нечий похлупак.

Това заяви в ефира на Българската национална телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова. Повод е обтегнатия и дори липсващ диалог между “Дондуков 1” и “Дондуков 2” и неспирните остри реплики, които си разменят премиер и президент.


Вицепрезидентът коментира и казуса в пандемията и забраната за честванията на Шипка. Според нея решението е  цинизъм. Забраната дойде изненадващо и срещна множество критики, тъй като провеждането на мероприятията съвпадна с отварянето на заведенията. Казано с други думи – мнозина се запитаха защо в кръчмата може, а на Шипка – не. 


Не можем да не отидем на Националния си празник на връх Шипка, на открито, където хората могат да пазят дистанция и да се създаде организация”, посочи Йотова в ефира на Българската национална телевизия. 


Вицепрезидентът отправи критика по повод ваксинационния план у нас. Според нея зелените коридори са били доказателство, че организацията на процеса не струва и че нещо не е както трябва. 


“Защо се налага това след като имаше ваксинационен план? Това е признание за много сериозни проблеми”, посочи още Йотова.


Според вицепремиера има и много пробойни в информационната кампания, тъй като хората не са получили сведения за ваксините по правилния начин.


За мен не е достатъчно да видим две голи ръце – било то на минситъра или директори на болници. Поне 3 предписания има от световни здравни организации, за да може хората да бъдат убедени. Когато човек не е информиран и има съмнения, той се страхува”, посочи Йотова.


Има един неприятен факт – страни, които са по-малки от нас, са получили повече ваксини, допълни вицепремиерът.

Източник: Frognews.bg

Прегледана: 42247

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече