Политологът Христо Панчугов: Не виждам потенциал за управленска формула в следващия парламент

- Advertisement -

Не виждам потенциал за управленска формула в следващия парламент, ако ситуацията се запази такава, каквато е. Това заяви политологът Христо Панчугов в предаването “Светът е бизнес” по Bloombergtvс водещ Ивайло Лаков.

“Обществото е несигурно, апатично, няма фаворит – парламентът отразява състоянието на обществото. Промяната трябва да започне от обществото, разговорът за това също”, отбеляза Панчугов.  

“Трябва да се намери тази формула, която да събере гражданите първо да говорят за политика и тогава да очакваме някаква политическа промяна. Свърши времето на политическите проекти, времето в което един човек просто се поставя някъде, опакова се и гражданите го припознават”.

По думите на госта “проблемът на българската политика в момента не е минималната работна заплата”.

“Проблемът е недоверието на огромната маст от български граждани, че могат да променят нещо. На това се дължи огромният брой, нерешили дали да гласуват”.

Според Панчугов политиката е интересна, когато в нея се говори за големи неща, идеи, ценности, участие на гражданите в процеса на управление. “В България не наблюдаваме сблъсък по оста консервативно-либерално, а сблъсък на два вида популизъм”, коментира той.

“Тежка безидейност цари в българската политика и липса на въображение”.

Друга тема, на която политилогът се спря, е оценката на Американския държавен департамент спрямо българската вътрешна политика.

Източник: bloombergtv.bg

Прегледана: 39233

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече