Цветозар Томов: Все някога, все някой трябва да потърси отговорност на Борисов!

- Advertisement -

Оттук нататък ще бъдем свидетели на неумолимото и последователно разкриване на параметрите на безконтролното развитие на епидемията от COVID-19 в България.

Така започва обществено-политически си коментар за случващото се в държавата анализаторът Цветозар Томов в личния си профил във Фейсбук.

Снимка: Frognews.bg

Скриването на нелицеприятните факти, лъжите и отвратителното самохвалство на отговорните за тази ситуация хора ще стават все по-трудно осъществими. Дали и доколко хората в единствената страна в света, в която кръчмите са отворени, а болниците – затворени (за планов прием) ще разберат кой би трябвало да носи пряка отговорност за смъртта на поне 25 000 българи, по-голямата част от които можеха да не загинат, не знам. Но все някога и все някой трябва да потърси отговорност на Борисов и неговия НОЩ, занимаващ се май единствено с това да произвежда наукообразна „аргументация“ на капризите на премиера с джипката.

Някой ще попита – защо 25 000, няма толкова жертви. Е, този път няма да се аргументирам, защото ми писна. Който иска, да провери през май каква е свръхсмъртността в България от октомври 2020 нататък. Тя ще достигне 25000 души и това вече не може да се промени. Може, разбира се, да бъде и повече, ако безумието на управляващите продължава.

Свръхсмъртността ще е последният щрих на трагедията, който ще стане известен. Не се съмнявам, че в началото на май ще бъдем сред страните с най-висока свръхсмъртност в света за целия период на пандемията, най-вероятно в компанията на някои тежко засегнати латиноамерикански страни. Преди това, обаче, ще се наложи да престанем да се хвалим, че сме сравнително слабо заразена страна в сравнение с другите страни от ЕС. (Това досега се дължеше преди всичко на факта, че през целия период на пандемията сме абсолютен аутсайдер в рамките на ЕС по относителния дял на направените тестове спрямо населението на страната, което означава, че регистрираме най-нисък процент от реалните случаи на заразяване). Вероятно след няколко дни управляващите ще започнат активно да укоряват народонаселението за това, че не спазва иначе перфектните им препоръки. След още няколко дни ще ни кажат, че потресаващата смъртност в България се дължи на това, че не се грижим достатъчно за здравето си.

Целият този сюжет се развива на фона на предизборна кампания. Това също е безумие. Ако имахме отговорни политици, Народното събрание следваше незабавно да се свика и да приеме необходимите решения и законодателни промени, за да отложи изборите с три месеца. През това време страната да бъде управлявана от хора, независими от хрумванията на сегашния премиер, които да изпълнят един единствен приоритет – да се овладее пандемията. За 3 месеца това може да стане. Все още. Но едва ли…

Автор: Цветозар Томов

Източник: Фейсбук

Прегледана: 40892

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече