Любомир Дацов: Предизборните програми на партиите са с език и структура от миналия век

- Advertisement -

Повечето предизборни програми на партиите, които са представени, са с език и структура от миналия век. Това заяви Любомир Дацов, бивш заместник-финансов министър, член на Фискалния съвет, в предаването „Светът е бизнес“ по Bloombergtv с водещ Ивайло Лаков.

Дацов обясни, че двама от основните играчи още не са публикували програмите си, като по думите му това е недопустимо три седмици преди изборите.

„Това е пълно пренебрежение към гражданите“, каза още гостът.

Според Любомир Дацов данъчната система не трябва да се пипа.

Поразен съм, че според повечето партии трябва да се променя данъчната система у нас. Вече две кризи показаха, че едно от малкото неща, които работят у нас е данъчната система. Една от най-добрите системи в Европа няма логика да бъде разбивана – тя работи добре и постига целите си.“

„Въпросите за съдебната власт, свободата, демокрацията са много важни и трябва да бъдат адресирани на тези избори“, смята още финансистът.

„Сборът от проблеми при икономическите мерки у нас доведе до това, че ако в повечето развити страни достъп до подпомагане имаше 15-18% от работната ръка, то в България бяха 5% първоначално и стигна до 8%, което е 2-3 пъти по-малко“.

Все пак според Дацов имаме относително стабилна икономика.

Източник: bloombergtv.bg

Прегледана: 44606

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече