Тодор Беленски попита: Господин Гешев, който пие водка, е агент на Путин, нали?

- Advertisement -

Група от военни и висши служители е шпионирала за Русия, случаят е безпрецедентен. Тoвa зaяви глaвният прoкурoр Ивaн Гeшeв пo врeмe нa извънрeдeн брифинг, което си е истинска БОМБА като за ПИК. В последно време имаше притеснения за „изчезването“ на главния ни прокурор от публичното пространство, но ето, че той продължава да бди над нас!

Не е скрит или покрит, както твърдяха злите езици. Та значи според данните, цели 4 часа един от задържаните за шпионаж в полза на Русия е снимал класифицирана информация от компютъра си. Мъжът работи във военното разузнаване, става ясно още от разкритията на главния ни прокурор.

Тук в съзнанието ми изникват два въпроса.

Доколкото съм чел за шпионажа, там информацията се предава с разни кодови думи и фрази. Явно обаче той доста се е променил и вече нещата стават по-открито и с дигитално улеснение. Седиш си на работното място и най-спокойно снимаш класифицирана информация.

И още един въпрос трагичен ме мъчи – като данъкоплатец. Прокуратурата ще ни спаси от шпионажа, но да плащаме на държавни служители, които по четири часа снимат документи, това вече е много притеснително. Не стига, че ни източват класифицирана информация, но крадат и работно време. Абсолютно неприемливо е това! Освен бавни и мързеливи, руските шпиони у нас са заснети да броят долари. Явно са се обидили, че ги наричат рубладжии и са решили да си прикрият следите, като вече работели в долари. Хитри шпиони, но не достатъчно, за да заблудят нюха на Иван Гешев. Шпионите били заснемани при посещения на руското посолство.

В шпионските сюжети обикновено връзката не се прави в сградата на посолствата, но това вероятно е някакъв различен похват – обратна психология. Родните шпиони за Русия действат непосредствено – направо участват в разни движения с русофилска насоченост. Какво по-добро място за един шпионин?

Сетих се за един стар шпионски виц. 

Щирлиц има явка със свръзка от Русия в един бар. Той влиза в бара и си поръчва:  – Една водка.

 – Водката свърши.

– Един коняк.

– Конякът свърши.

– Бутилка вино.

– Снощи бе изпито и последното.

– Явно свръзката е пристигнала! – мисли си Щирлиц.

Последният важен тест за руските шпиони е проверка за алкохола в кръвта. Ако промилите са високи, такива са и шансовете за осъдителни присъди! Без тази окончателна проверка, злите езици ще говорят за предизборни активности и ще ни плашат с възможни осъдителни присъди за България.

Горд съм, че преди броени дни американският президент Джо Байдън се усъмни, че Путин има душа, а само дни по-късно ние хванахме руските шпиони. Един от тях дори опитал да избяга, но от българското правосъдие спасение няма! Аз вярвам, че българската прокуратура е събрала всички възможни доказателства и ще опази класифицираната информация на ЕС и НАТО извън руските възможности! Пък и открай време се знае, че който пие водка, е агент на Путин, нали?

Автор: Тодор Беленски

Източник: Actualno.com

Прегледана: 46728

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече