Евтиното театро за наивния електорат от богатия мистичен арсенал на Вожда от Банкя

- Advertisement -

Сатанисти, баячки, гадателки, ретрограден Меркурий, звездите му говорят… Става дума за богатия мистичен арсенал на Вожда от Банкя, за архаичната му вяра в окултното и страха от лошата Карма. Става дума за изостаналите фаталистични схващания на лидер на европейска държава в XXI век, по-характерни за авторитарен средновековен тиранин, който всекидневно демонстрира вяра в Бога от ужас, че ще гори в отвъдното заради пъклените си дела, пише Ростислава Иванова във вестник Дума.

Така и Баце. Докато всекидневно му редят боб, той „раздава“ народни пари от джипката за църкви и храмове, белким изкупи държавните си грехове с индулгенции на гърба на народа. Докато му изчисляват звездната Карма за изборите, лидерът на съвременна България обикаля църквите в страната, а камерата на Шехерезада ловко улавя свещените мигове с Него. Сервилни свещеници го прегръщат, повтарят заучени благодарности като папагали, че някои и ръце Му целуват като на господ.

Евтиното театро за наивния електорат трябва да го представи като добър Баща на народа, покорен и благочестив християнин. За каква ти вяра тук говорим – при тези златни кюлчета и пачки в чекмеджето, за които не намери смислено обяснение, че и за върволицата миски в спалнята му! Все грехове за изкупление.

Кулминацията в този мистично-божествен сценарий е декларацията на ГЕРБ до Светия синод, в която партията на Вожда иска БПЦ да обяви за Сатана свещеник, протестиращ срещу властта. И това, скъпи българи и християни, си е баш от арсенала на средновековните тирани, властващи над неграмотен и овчедушен народ.

Мнението за българския народ на човека, който 12 години ни управлява, е в унисон с поредната позорна класация, която ни изкара сред топ „лапнишарани“ в света, що се касае до фалшиви новини. Очевидно Той вярва, че обхванатият от пандемична паника народ предпочита „бабини деветини“ пред сериозните политически разговори за управлението на страната. Това обяснява и бягството на ГЕРБ от предизборните телевизионни дебати, въпреки допълнителните субсидии, които си уредиха за медийна агитация. Явно Баце не вярва на антуража си, че ще каже нещо смислено, затова заложи на кампания от джипката.

Автор: Ростислава Иванова

Източник: в. Дума

Прегледана: 50252

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече