Кубрат Пулев избухна: Алчни управляващи, живейте вие с 300 лв.!

- Advertisement -

Вече десетилетие наблюдавам лъжи и празни обещания, заяви боксьорът в патетично слово във „Фейсбук“

Боксьорът Кубрат Пулев се включи ненадейно в предизборната кампания, използвайки остър тон срещу целия политически елит в България. Шест дни преди парламентарните избори на 4 април спортистът публикува патетично слово във „Фейсбук“, в което отправи гневна критика както към управляващата партия ГЕРБ, така и към цялата опозиция в Народното събрание и всички нови формации, излъчващи кандидат-депутати, пише „СЕГА“.

„Компроматите, с които взаимно се заливате, нямат нищо общо с намирането на решения за по-доброто бъдеще на България. Не виждам нищо по-различно от ново драпане за власт и манипулативно лаене в ефир. Все неща, на които сме се нагледали, та вече чак ни се повръща (…) Омръзнаха ни празните ви обещания, двуличието, безпринципните коалиции, задкулисните Ви договорки, долните Ви крадливи и алчни мераци, наглото Ви безочливо поведение. (…) Самозабравихте се, изгубихте се. Толкова сте объркани, че чак болни от алчност. Хронично болни. Вие се провалихте!“, пише 39-годишният Пулев.

Макар да беше публикуван тази сутрин, постът в профила на бившия претендент за световните титли в тежка категория изглежда е писан по-отдавна. Това личи от призива: „Всички Вие, които през следващите седмици отново ще се борите за нашия глас: Стига евтини лъжи!“ 

Със серия конкретни обвинения Пулев на практика се обръща към настоящото и миналите правителства на Бойко Борисов. Което е изненадващо с оглед на дългогодишната подкрепа, която софиянецът декларираше към премиера.

„Не се справихте с епидемичната криза и допуснахте хаос, паника и всеки да се спасява сам. Имахте предостатъчно време, но вместо да се вслушате в критиките и да се реорганизирате светкавично, Вие измислихте нови пиар сцени и атаки. Така и не успяхте да подобрите живота на вече 6-те млн. българи, а ги оставихте на самотек. Не злоупотребявайте повече с доверието и търпението на достойния български народ! Не го подлагайте на повече унижения!“, пише боксьорът.

И добавя: „Вече повече от едно десетилетие наблюдавам алчното поведение, в което няма капчица любов и отговорност към съгражданите ни. Лъжите, празните обещания, предизборните трикове, манипулативните Ви заучени фрази и тъмните ви договорки за милиони в условията на безпрецедентна здравна и икономическа криза са абсолютно престъпление и подигравка с хората.“

Пулев засяга и социално-икономическата тема, акцентирайки върху тежкото състояние на бизнеса у нас и отчайващото положение на повечето пенсионери в България:

„Боли ме, като гледам как няма кой да се погрижи за бедните и трудещи се предприемчиви българи. Побърквам се, като наблюдавам как далеч от очите и ушите на хората се разпродават държавни земи, предприятия и всякакви имоти, които са наши, на народа, не ваши! Колко можете да сте талантливи иначе, как умело се разпореждате с имуществото и парите на българите. Боли ме, като гледам, как пенсионерите, които дълги години са работили за България, сега броят дните до следващата пенсия и несправедливо пестят стотинките за хляб, лекарства и да си платят сметките. Живейте Вие с 300 лева на месец! Живот ли ще е изобщо или оцеляване…!“

Според него никоя от новите политически формации на този етап не изглежда достойна да поеме управлението на държавата. Индиректно спортистът поставя под съмнение компетентността на очертаващата се като трета политическа сила партия на Слави Трифонов „Има такъв народ“.

„Криеницата, тоест фалшът, на всякакви артистични герои и шоумени само ще усложнява допълнително ситуацията. Бъдете истински бе, хора! Бъдете достойни! Нали уж за България …!“, пише Кубрат Пулев.

В заключение той се обръща към българите с призив да гласуват по съвест и с разум:

„Уважаеми сънародници, вярвам в мъдростта и силата на българския дух! В любовта ви към България! Не продавайте гласа си! Той е най-голямото ни богатство в обществения живот и трябва да бъде заслужен. Интересувайте се и следете тези, които ще обещават и ще се състезават за нашия вот. Бъдете активни и изисквайте от тях резултати, а не само празни обещания. С усилията, лишенията и работата си, всички ние заслужаваме много повече. Аз лично повече не мога да се примирявам с по-малкото зло, съжалявам!“

Източник: „СЕГА“

Прегледана: 50808

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече