Николай Милчев: За Борисов ще гласуват олигарсите, крепостните им, мързелът, безпомощността, невежеството

- Advertisement -

До гуша ми е дошло да слушам, че изборите, които предстоят, са най-важните от всички досега. Все тая песен се пее, откакто свят светува и избори се правят. Но тези – сега, на 4 април 2021, наистина са решаващи.

Мога да ги сравня с изборите през деветдесета година. България тръгваше по нов път, по-точно – вкарваха я в новия път, и много от хората се страхуваха. Аз също се страхувах. Нещо повече – не знаех какво ще ми се случи след ден или след седмица и гласувах за това, което познавах, и за това, в което вече бях намерил своето място – за добро или за зло.

Сега е същото. Немалко хора успяха да се уредят, да се наместят, да свикнат с простотията и лъжата, да треперят над чинията си с каквото там са им отсипали в нея и всяка промяна ги плаши.

Тези хора ще гласуват за Бойко Борисов, защото така не им се налага да се изправят на пръсти, да полагат усилия, за да видят, че освен от джипката България може да се управлява и от сърцето, от ума и от бъдещето.

За тях Бойко Борисов е ясен – той е техният човек, който няма да ги пипне с пръст, ако слушкат и ръкопляскат. И ако махат с умиление отстрани на пътя. Но само отстрани…
За тях възможността да видят на премиерския стол образован, честен и компетентен човек, е кошмар. Такъв човек ги плаши, той им е враг. Враг им е и защото освен всичко друго говори с повече от триста думи.

И забележете – за Бойко Борисов ще гласуват не само олигарсите и техните крепостни, не само чиновниците и тяхната рода – за Вожда от Банкя ще гласуват Сънят, Упоението, Мързелът, Нищетата, Безпомощността, Невежеството.
Последните месеци от джипката той говори единствено на тях.

Затова в неделя всички отидете и си „дайте гласа“. Дайте си гласа, за да стане гласът ви говор, смисъл и надежда! Ако не гласувате, гласът ви ще си остане звук.
Тези избори наистина са решаващи. След тях пътищата са два – на блатото и примирението или на болезненото въздигане и просветление.
Не ни ли омръзна да ни управляват примитиви, да ни крадат и лъжат, а ние да се прозяваме и да спим?

В неделя не си и помисляйте да спите. Гласувайте, за да стане гласът ви надежда.

Автор: Николай Милчев

Източник: Frognews.bg

Прегледана: 57801

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече