Проф. Мария Пиргова: Целта на Борисов е да не се допусне служебно правителство

- Advertisement -

Според изявлението на Бойко Борисов, той е готов на различни конфигурации. Той ще търси правителство поне до декември. Основната му цел е да не допусне служебно правителство. На сцената са двама играчи-Борисов и Радев. Ще видим мъдростта и на двамата в какво ще се появи. Сега президентът ще играе основна роля. Борисов ще трябва да отстъпи крачка назад, за да търси възможност да избегне служебно правителство. Това каза проф. Мария Пиргова по БТВ.

Тя допълни: „Явно този лидер на БСП не е за тази партия. Оформи се лидерски стил, на който БСП не може да се поддаде. БСП остана в страни от протестите. Трета грешка е, че БСП не подкрепи Румен Радев.

Слави Трифонов се обърна към младите хора през последните три години. Ние вървим към нов модел, който през следващата година ще стане ясен. За да стигнем към този модел, ще минем през серия избори.  ГЕРБ не можа да намери път към никаква периферия.  Трудно ще се състави правителство. Но мъдрост ще се появи, независимо какво са казали.

Румяна Коларова остро атакува партията на Слави Трифонов:

Големият въпрос е дали има политическа воля да се направи експертно правителство без изявени политически лидери. Важното е, че партийните лидери остават в парламента и са политически отговорни. Има такива казуси в Италия.

Въпросът е дали останалите партии са готови на това. Президентът ще играел роля на човек, който ще задава тайминга.  Той ще е извън игрището. БСП е големият загубил и проблем за партийната система.

Ситуацията с президента е взривяваща за БСП. Тази партия нямаше печеливш ход. Всички казват, че Слави Трифонов е големия победител. Но и той знае, че неговата партия е еднодневка. По профила на партита, тя няма стратегическа перспектива. Той физическа и психически не е такъв тип човек. Когато се прави такъв проект, политиците са оставени в безизходица. Не бих препоръчала на никой да предизвиква предсрочни избори.

Източник: БТВ/Frognews.bg

Прегледана: 55861

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече