Д-р Николай Михайлов: Слави Трифонов заема нишата, която Борисов овакантява

- Advertisement -

„Събитието на тези избори е фактическият политически край на Бойко Борисов. Но никога не трябва да се подценява възможността да възкръсне отново. Защото се събужда тъгата на избирателя, тъй като той има несломима харизма. Той е политически тотален, реториката му е безсрамна, той може много в сферата на творчеството на илюзии… Но има риск наистина да загине, ако управлението бъде разгледано подробно“. Това каза пред БНР д-р Николай Михайлов, политически анализатор, психиатър и богослов. 

Според него Слави Трифонов се е настанил в нишата, която Бойко Борисов е овакантил. 

„Българската политика не може да мине без този тип човек. Бидейки манталитетно сроден с Борисов, има преимуществото да функционира в отсъствие. Той присъства, като отсъства – нещо, което не е характерно за българската политика. Той стои в сянка, защото е политически нечленоразделен. Повече от съмнително е, че той има хора, които могат да управляват държава“, коментира още д-р Михайлов. 

По думите му БСП е „херметически затворена в себе си формация“. 

„Борисов се бои от това да бъде ускорено дискредитиран. Бои се от това президентът да поеме инициативата за кабинет. Това са страшилища за Борисов. След изборите той изглеждаше полуразкаян, полуизплашен… В следващата седмица през гласуването за парламентарен председател ще си дадем сметка за готовността да се консолидира този анти-Борисов вот… Този парламент има добри перспективи да се изпокара. И не партия срещу партия, а човек срещу човек“, допълни д-р Михайлов. 

Според д-р Николай Михайлов идват нестабилни, конюнктурни правителства. 

„Идва мощен вход за целия ляво либерален пакет на световната олигархия. Сега ще бъдем притиснати от администрацията на Джо Байдън и ще бъдем на фронтовата линия на почти психотичното противопоставяне с Русия“, прогнозира той. 

Източник: БНР/“Банкеръ“

Прегледана: 55316

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече