Избраха Ива Митева за шефка на новия парламент

- Advertisement -

Ива Митева от партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ е новият председател на парламента. Тя получи гласовете на народните представители от пет групи – „Има такъв народ“, „Демократична България“, БСП, ДПС и „Изправи се! Мутри, вън!“. Депутатите от ГЕРБ се въздържаха. За Цвета Караянчева гласува само групата на партията ѝ.

„От нашите действия зависи“

„Вярвам, че правата на личността и нейното достойнство ще бъдат зачитани в това Народно събрание и няма да забравяме, че от нашите действия зависи България да е демократична и правова държава“, заяви новоизбраната председателка на парламента. Ива Митева бе предложена за председател на Народното събрание от лидера на групата на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

Стари муцуни и нови лица, адвокати, сценаристи, доктори: какви хора избраха българските гласоподаватели? Емилия Милчева представя отделните парламентарни групи в 45-то НС. Първото му заседание ще се състои на 15 април.

Ива Митева е юристка. Завършила е право в Софийския университет. Била е директор на дирекция „Законодателна дейност и право на Европейския съюз“ в Народното събрание и е съветвала правната комисия при писането на законопроекти.

Шестимата зам.-председатели на парламента

Избрани бяха и шестимата зам.-председатели на парламента: Цвета Караянчева от ГЕРБ, Виктория Василева от „Има такъв народ“, Мукаддес Налбант от ДПС, Кристиан Вигенин от БСП, Атанас Атанасов от „Демократична България“ и Татяна Дончева от „Изправи се! Мутри, вън!“.

Прегледана: 58093

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече