Ти да видиш! Разрешиха на ваксинираните американци да свалят маските

- Advertisement -

Центърът за контрол и превенция на заболяванията (CDC) на САЩ позволи на напълно ваксинираните американци да не носят маски и да не спазват дистанция на улиците и закрито. Препоръките бяха представени от директора на CDC Рошел Валенски, съобщава CNBC, цитирана от в. Сега.

„Всеки, който е напълно ваксиниран, може да участва в дейности на закрито и на открито без маска или физическа дистанция. Ако сте напълно ваксинирани, можете да започнете да правите това, което спряха да правят заради пандемията. Всички с нетърпение очаквахме този момент, когато можем да се върнем към някакво усещане за нормалност“, обясни Валенски. 

Свободата не е пълна, отбелязват средствата за масова информация. Ваксинираните американци ще продължат да носят маски, ако това е изискване от федералните или териториални закони, както и от местни бизнес правила. Те също трябва носят маски в обществения транспорт, летищата и гарите.

Според стандартите на CDC, човек се счита за напълно ваксиниран две седмици след поставяне на последната доза от ваксината. В САЩ са одобрени три ваксини: Pfizer или Moderna, които изискват две дози, и Johnson & Джонсън, която е еднократна доза.
Досега 154 милиона жители на страната (46% от населението) са получили поне една доза от ваксината, според CDC.
Напълно ваксинирани са 117,6 милиона души (35% от населението).
Белият дом очаква, че до 4 юли – Деня на независимостта на САЩ – броят на напълно ваксинирани жители на страната ще достигнат 160 милиона.

Прегледана: 93411

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече