Спецакция в Пловдив: Арестуваха шефа на Трето РПУ

- Advertisement -

Шефът на Трето РПУ в Пловдив Самуил Хаджиев е арестуван при акция на Окръжната прокуратура в Пловдив и дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР.

Специализираната операция е срещу корумпирани полицаи, предава БНТ.

Задържани са 15 души. 7 от тях са полицейски служители, сред които е и шефът на 3 РПУ, каза окръжният прокурор Румен Попов.

Акцията тече от половин година под наблюдението на разследващите и няма връзка с промените в политическата обстановка и новото ръководство на МВР, потвърди Попов.

Корупция, наркотици и проституция, длъжностни престъпления и престъпления против правосъдието са темите, които проверяват разследващите полицаи.

Касае се за извършени тежки криминални престъпления против правосъдието и длъжностни престъпления, каза Попов.

Продължават претърсвания, изземвания, задържане на лица. Обявени са такива за държавно издирване.

„Става дума за оперативна много месечна работа на „Вътрешна сигурност“, аз получих тази информация като встъпих в длъжност. Сега настъпи моментът, в който може да има задържани“, заяви вътрешният министър Бойко Рашков от Пловдив и посочи, че няма да казва конкретни данни за престъплението: „не е редно, още сме в първия ден и може да осуетим разследването“.

Общо 12 души са арестувани – 7 са полицаите. Днес съм тук, защото трябва да проведа много сериозен разговор. Това е удар срещу службата тук и ще трябва да вземем решения. Задължително трябва да има рокади, не може да няма ответни действия от страна на министерството. Няма да търпим подобни прояви, обществото очаква да извършим задължителните промени в кадровия състав – където е необходимо, ще бъдат сменени началниците или други служители, категоричен беше Рашков.

Той добави, че докато той е министър, няма да търпи служители да се превръщат в престъпници с пагон.

Хаджиев е на поста по-малко от три месеца, след като е бил преместен на работа от районното управление в Раковски, а тази сутрин не е отишъл на работа, допълва „Трафик нюз“.

Прегледана: 98511

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече