(Не)очаквано предложение: Служебното правителство да стане редовно

- Advertisement -

Мая Манолова поиска една от партиите, която ще получи управленски мандат в Народното събрание, да предложи служебното правителство от свое име – и то да стане редовно. Това значи или ИТН да се откаже от своите проектоминистри, заставайки зад тия на Румен Радев, или те да бъдат предложени от третата формация, която ще получи мандат от президента (Втората – ГЕРБ, няма как да направи това).

Според Манолова големите политически сили може да тласнат държавата към  политическа криза. „Затова ние предлагаме решение – служебното правителство да стане редовно. Така ще се избегнат всякакви съмнения за това кой го е предложил, кой стои зад него, какви са хората в този кабинет, ще е ясно и кой ще поеме отговорност“, заяви пред БНТ съпредедателят на „Изправи се! Мутри вън!“.

Според Манолова служебният кабинет се е справил много добре с организацията на изборите. „Неговите действия се подкрепят от българските граждани, той има огромно доверие сред българското общество. Така че става дума за едно правителство, което няма да е на една партия, а ще бъде правителство на гражданите, каквото е и очакването на българския народ“, допълни тя.

Малко по-късно Манолова потвърди позицията си във Фейсбук.

Прегледана: 21180

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече