Проф. Кожухарова: Срам ме е какъв процент медици са се ваксинирали у нас

- Advertisement -

Срам ме е да кажа какъв е процентът на ваксинираните срещу COVID-19 медици у нас. Той е около 20% и е крайно недостатъчно. Разбира се, много от лекарите вече са се срещали с вируса и имат изграден имунитет. Но трябва да се вземат мерки с оглед предстоящата вълна.

Това заяви в ефира на bTV проф. Мира Кожухарова, съветник на здравния министър.

Кожухарова успокои – здравният министър е твърдо убеден, че решението за имунизация трябва да е разумно и самостоятелно. В този смисъл въвеждането на задължителна ваксинация не се подготвя. Епидемиолозите обаче са зад тази идея. 

“Единствената реална мярка, с която разполагаме, е ваксината. Видяхме, че всички други мерки и да действат, действат в малка степен. Ваксината е това, което за момента може да ни даде глътка спокойствие“, каза още Кожухарова.

Проблем има и при ваксинацията в системата на образованието, обясни още проф. Кожухарова. По думите й нищожен е процентът на имунизираните преподаватели. Въпреки това при нова вълна учебните заведения трябва да бъдат затворени последни, смята още съветникът на здравния министър д-р Стойчо Кацаров.

Прегледана: 80210

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече