Депутатите все пак ще актуализират бюджета

- Advertisement -

Парламентът ще проведе извънредно заседание на 7 септември от 11 часа, решиха депутатите, след като вчера такова проекторешение, внесено от „БСП за България“, беше отхвърлено.

Предложението днес в пленарната зала направи председателят на Народното събрание Ива Митева. На заседанието ще бъдат гласувани на второ четене актуализацията на бюджетите на Здравната каса и Държавното обществено осигуряване.

Преди това пък извънредно, но в петък, 3 септември, а не в събота, както искаше вчера Корнелия Нинова, ще заседава бюджетната комисия в НС.

Дневният ред на парламента предвижда още във вторник да бъдат ратифицирани споразумения за дарение на комплекти за диагностика на коронавирус и за дарения на ваксини „АстраЗенека“.

Решението на парламента накара лидерката на БСП Корнелия Нинова да реагира с пост в профила си в социалната мрежа.

„Разумът надделя, парламентът прие предложението на БСП за извънредни заседания за актуализация на бюджета. Вчера т. нар. партии на протеста отхвърлиха предложението ни за извънредно заседание на комисията по бюджет и финанси и на парламента, за да се приеме бързо актуализацията на бюджета и да гарантираме сигурност на хората в кризите и стабилност на България. Беше грозен и унижаващ парламента скандал“, върна се Нинова към вчерашните спорове в пленарната зала, когато партиите я обвиниха, че бърза заради телефонно обаждане от президента във връзка с насрочване на датата за парламентарния вот.

„Днес след последен опит за разум и отговорност, те приеха нашето предложение комисията да заседава извънредно утре, а парламентът извънредно във вторник, за да се приеме бюджетът. Това е отговорното и мъдро решение в полза на хората“, пише още Нинова, макар че предложението на БСП беше за извънредно заседание на бюджетната комисия не в работния петък, а в почивната събота.

Прегледана: 27230

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече