Акция на ДАНС и МВР в КЕВР

- Advertisement -

Екипи на ДАНС и МВР влязоха в Комисията за енергийно и водно регулиране. Акцията е започнала тази сутрин, иззети са документи.

Най-вероятно става дума за документи, свързани с търговията на ел.ток на енергийната борса.

Предишната акция на ДАНС и МВР беше през от август, когато екипите им влязоха в БЕХ, ЕСО и НЕК заради високите цени на тока на енергийната борса. Тогава бе оповестено, че прокуратурата е разпоредила на спецагенцията за национална сигурност да извърши проверка на рекордно високата цена на ел.енергията за бизнеса.

Тогава бе съобщено, че наблюдаващият прокурор лично е изискал документи и информация от Министерство на енергетиката, Български енергиен холдинг, Българска независима енергийна борса и други институции, с цел да се установи налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, в частност такова от компетентността на Специализираната прокуратура.

През последната година неведнъж бизнесът се оплаква от прекалено високите цени на ел. енергията, които вече се отразиха и на инфлацията.

От КЕВР потвърдиха за акцията и допълниха, че са предоставили всички изискани от тях документи, като активно сътрудничат на разследващите. Официално от органите на реда и от ДАНС все още няма съобщение за причината за проверката. 

Акцията на ДАНС и МВР продължава в момента.

Прегледана: 42675

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече