Президентът: Българските служби не трябва да оставят неразкрити кутии на Пандора

- Advertisement -

Българските служби трябва да работят така, че в България да не остават неразкрити кутии на Пандора. Това каза пред журналисти в Благоевград държавният глава Румен Радев, цитиран от Дир.бг.

Той заяви, че в кампанията трябва да бъдат водещи идеите, а не компроматите. „Всеки да има възможност да изяви себе си, да представи кой е, за какво се бори и как ще се бори, да се изяви на сцената“, обясни държавният глава.

В отговор на въпрос с кого би му бил най-интересен дебатът в предизборната кампания, Радев отговори: 

„Моят дебат е с българските граждани. Водя го през целия си мандат и винаги съм бил на тяхна страна. Интересен ми е дебатът с всички кандидати за президенти, те са български граждани“.

Относно това, че днес трябва да излезе второ българско име от досиетата „Пандора“, Радев коментира: „Моите очаквания са българските служби, правоохранителни органи, да работят така, че възстановяването на стабилността да минава през това българските граждани да научават от тях, а не от чужбина за нарушаваните ни закони. Очаквам да работят така, че в България да не остават неразкрити кутии на Пандора“.

Запитан за енергийната криза преди зимата, държавният глава каза, че това е световен и остър проблем. 

„Цените са скандални в Европа – над 300 евро за мегаватчас, а в България и Румъния сме в най-ниския сегмент на цените. Тази криза ще продължава. Какво правим? Трябваше да задавате този въпрос в изминалите 12 години. Какво направиха предишните управляващи, за да решат в перспектива тази очертаваща се криза в енергетиката. Искам да поздравя служебното правителство, че продължава да подкрепя бизнеса. Те вече въвеждат мерки за малките и средни предприятия“, добави Радев.

По отношение на евентуално сваляне на ДДС на храните, президентът каза, че то трябва да се запази до евентуално отшумяване на кризата.

Прегледана: 22650

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече