Бойко Рашков: Най-много разследвания за търговия с вот има за ДПС и ГЕРБ

- Advertisement -

Към 11 юли са започнати близо 100 разследвания за търговия с вот, като най-много са свързани с ГЕРБ и ДПС. Това обяви в петък, 8 октомври, служебният вътрешен министър Бойко Рашков в интервю за bTV.

Той даде пример с Кирково. „Гражданин е заплашил друг, че трябва непременно да гласува за ДПС, в противен случай няма да получи онова, което му е необходимо за зимата. История, която се повтаря много пъти. В полицията се обажда, за да се интересува от случая, кметът на населеното място. Питал е защо се задържа техният човек, цитирам. Техният човек е от ДПС“, добави Рашков.

Според него бившите вътрешни министри от ГЕРБ Христо Терзийски и Младен Маринов не са предприемали действия срещу търговията с гласове. „Ние статистически доказваме, че към онзи момент, пряко подчинените министри на премиера Бойко Борисов не са извършвали абсолютно никаква дейност във връзка с изборите. С изключение на партии извън ГЕРБ и ДПС, например партията на Васил Божков“, обясни Рашков, коментирайки обвиненията на ДПС, че МВР извършва репресии по изборите.

„От юли до средата на септември ние имаме нулева престъпност. Ако ДПС не са съгласни да имаме нулева престъпност у нас, моля – нека продължават. Съобщи се, че ще има наблюдатели от европейски структури, с които тази партия поддържа много тесни връзки, аз нямам нищо против“, допълни Рашков.

Прегледана: 17190

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече