ГДНП, ДАНС и НАП влязоха в община Пазарджик

- Advertisement -

Във връзка с постъпили сигнали до министъра на вътрешните работи, председателя на ДАНС и изпълнителния директор на НАП за извършени закононарушения в община Пазарджик е направена проверка. Действията са реализирани днес от екипи на ГДНП, ДАНС и НАП. В хода на проверката са изискани и предоставени по официален ред материали във връзка със сигналите. Предстои анализ на събраните документи. Работата по изясняване на фактите и обстоятелствата продължава.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Уважаемите господа са тук, за да направят проверка, защото имало сигнали за някакви нередности. Очаквах ги и по-рано, но те са решили да дойдат на 1 ноември, заяви на брифинг за медиите кметът на Пазарджик Тодор Попов, след като малко по-рано стана ясно, че ДАНС, НАП и ГДНП провеждат акция в сградата на общината.

Неофициалната информация беше, че операцията се провежда във връзка с финансови злоупотреби, ощетили общинската хазна.

„Искат от нас 10 документа – 90% от тях са публично достояние, защото са качвани на сайтовете на общината, на сайтове на други институции“, уточни Попов и продължи:

„Това са актуализации на бюджети, одитни доклади от Сметна палата АДФИ, годишна бюджетна прогноза за общината. За цялото това нещо, което може да се случи за 5 мин., наши гости в днешния ден са повече от 30 човека с един фотограф. Обещал съм след края на проверката да си направим снимка за спомен. Вие си направете изводите“.

По думите на кмета проверката не е случайна.

„Тя цели едно нещо – да се направи цирк. Момчетата, които дойдоха тук днес, и те умират от унижение, защото ги карат да правят глупости. Какво ще прави НАП в общината? Нас ни проверява Сметната палата“, каза Попов.

Според него общините показват стабилност, докато държавата от една година е в „свободно падане“.

„Дошли тука с 5 миктобуса да ме плашат. Мен ли ще плашат? Аз съм плашен, плашен, проверяван денонощно. Да кажа на тези, които го правят, защото се знае кои са – за всяко публично поведение накрая се дава оценка и хората ще я дадат на 14 и 21 ноември. И с това тяхно поведение по отношение на всичко и всички в държавата те ще получат слаба оценка, защото така не се прави. Кой гласува за тях – за половината и близките им сигурно няма да гласуват“.

Попов коментира и случая отпреди 2 дни, когато беше хванат от полицията да шофира в нетрезво състояние, в следствие на което книжката му беше отнета и му беше наложена глоба за 2000 лева.

„В петък, прибирайки се към вкъщи към 12 часа, получавам сигнал, спирам – момчета, които аз не познавам, които не са от Пазарджик, които се държаха безкрайно арогантно и бяха безкрайно провокативни. Искам да кажа на тия хора, ако ги правят тези селски схеми, че все пак аз съм юрист, бил съм 5 години съдия и 10 години адвокат по същите тези дела. Аз живея във враждебна среда, откакто съм в местното самоуправление – не са ме обичали нито едните, нито другите. Ако си мислят, че ще им се връзвам на полицейските схеми елементарни, дълбоко са се излъгали“, отбеляза пазарджишкият кмет.

„Отказах проби, защото им знам методите и схемите. Ако им бях дал проба, като я нагласят, че имаш 5 промила в кръвта и си пълен с наркотици, после ходи се обяснявай. Щяха да ме заключат още същата вечер и една година да ме правят за резил. Два дена след това обикаляха като таласъми от Хелоуин около дома ми, за да видят дали пак ще се кача на колата, да могат да ме спрат пак и да продължат с цирковете“, поясни още Попов и допълни:

„Чакам си наказателното постановление, което ще обжалвам. След няколко месеца съдът ще се произнесе, ще ви държа в течение“.

Прегледана: 141165

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече