Снимки на пачки евро в нощното шкафче от „спалнята на Бойко Борисов“ изтекоха в медиите

- Advertisement -

Нови кадри от спалня, за която се твърди, че е Бойко Борисов, бяха подадени до определени медии във вторник, 9 ноември. На снимките отново се вижда известното чекмедже с пачките, пистолет и дори презерватив. Един от получателите е предаването „ЕвроДикоФ“, което съобщава за тях. Другият получател е сайтът „Афера“.

Мейлът със снимките е придружен с текст, който започва с изречението, че тези кадри представят „голата истина за един български политически лидер!“, съобщава „ЕвроДикоф„

Разследващият сайт BIRD прави анализ на метаданните на снимките. Те са изпратени от IP адрес в България, който принадлежи на A1. Първата снимка на шкафче с пистолет и оранжев презерватив е правена на 16 юли 2018 в 14:31, iPhone X. Лежащ по корем човек, завит с бяла хавлия до него има бутилка. Направена на 8 май 2020 в 12:18, iPhone X. Чекмедже, пачки, пистолет, дистанционно за телевизор Самсунг. Направена на 11 юни 2017 в 19:37 с iPhone 6s. Другите две снимки са обработвани и нямат полезни метаданни.

В края на 2020 г. прокуратурата спря разследването за първите снимки от спалнята на Борисов с аргумента, че не е успяла да установи на кои дати са направени снимките, дали виждащите се в отворено чекмедже банкноти са истински и колко са, както и дали правоъгълните жълти на цвят предмети в чекмеджето са златни, нито чия собственост са те.

Всички снимки можете да видите ТУК.

Прегледана: 149615

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече