Бойко Рашков със скандално разкритие: Бивш министър на ГЕРБ е имал връзки с Митьо Очите и братя Маргини

- Advertisement -

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков обяви, че бивш министър във ведомството – сега кандидат за депутат от ГЕРБ, е имал връзки с „криминални контингент – например с Митьо Очите в Несебърско и с братя Маргини“. 

Рашков беше на посещение в Областната дирекция на МВР в Кърджали във връзка с акциите срещу купуването на гласове.

„За отнетия лиценз на „Делта гард“ – според мен е твърде закъсняло това действие. Това са лица – собствениците, по отношение на единия има повдигнато обвинение, а другият е свързан с МВР, където е бил служител, и където този човек и Спасов (Димитър Спасов-Каратиста, един от собствениците – бел. ред.) са били в много близка връзка и са има отношения с бивш министър, сега кандидат за депутат от ГЕРБ“, обяви той, цитиран от Офнюз. 

По думите му има данни, че те са имали и обща дейност, когато главен секретар е бил бившият премиер Бойко Борисов. Рашков обясни, че „близката връзка“ е била, когато „бившият министър е бил на по-ниски нива в системата на МВР“.

Според МВР министъра израстването на Борисов до министър-председател е съпътствано с израстването на „този човек до високи нива и до министър на вътрешните работи“.На тези избори бившите МВР министри в листите на ГЕРБ са Младен Маринов и Христо Терзийски. Само срещу Маринов обаче тече проверка от ГДБОП за връзка с фирмата „Делта гард“.

„Това не е никак лицеприятно за този човек и за МВР“, каза още Рашков. Той допълни, че досега МВР не е разкрило данни в тази насока и „като че ли ведомството е превърнато в хранилище на материали за участие на някои високопоставени лица в престъпна дейност в тяхното минало“.

В началото на седмицата от МВР обявиха, че ГДБОП ще провери сигнал, изпратен от Антикорупционния фонд, за връзки на бившия министър на вътрешните работи Младен Маринов и собствениците на охранително дружество „Делта Гард“ ЕООД.

Прегледана: 149140

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече