Рашков разкри: ДПС са заплашвали шефа на МВР-Разград

- Advertisement -

Докато вървели проверките за изборите, в регионалната дирекция на МВР в Разград отишли ръководни представители на ДПС, които отправили груби заплахи и закани, включително заплахи за граждански арести на служители на МВР. Това каза пред депутатите вътрешният министър Бойко Рашков, цитиран от Фрогнюз.

„По време на изборите юли месец са били регистринани над 200 материали за нарушения, свързани с подвижни избирателни секции. На изборите през ноември тези нарушения вече са 287“, заяви в началото той.

По думите в Хасковска област са били подадени 798 заявления за гласуване с подвижни избирателни секции, обаче в хода на полицейската проверка било установено, че голяма част от лицата не са предоставили никакви медицински документи, а други са представили документи с изтекла валидност.

Искам да обърна внимание на почти идентични случаи в Разград. Има липсващи подписи в заявленията. Прокуратурата е образувала 26 досъдебни производства. Издавани са медицински документи с невярно съдържание. Няма нито един отказ, постановен от прокуратурата. В хода проверките полицейските служители са се натъкнали на фрапиращи нарушения, като голяма част от гражданите, с които са разговаряли, са заявили, че не са подавали заявления за гласуване в подвижна секции, сподели пред депутатите вътрешният министър.

Прегледана: 140965

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече