„Продължаваме промяната“: Протестът на „Възраждане“ беше безразсъдна хулиганска проява

- Advertisement -

„Продължаваме промяната“ разкритикува с декларация от парламентарната трибуна протеста на „Възраждане“ срещу зеления сертификат. От името на парламентарната група депутатът Николай Ангов обвини партията на Костадин Костадинов, че е изложила „на риск живота на протестиращите“.

„Организирането на хора да пътуват с автобуси, насърчавайки ги да не използват лични предпазни средства, е нищо повече от безразсъдна хулиганска проява“, заяви депутатът Николай Ангов в декларация на ПП.

Поставен е на риск животът на протестиращите, защото депутатите от Възраждане ще развеят депутатските си карти и ще бъдат приети в болници, а това е лукс, който останалите нямат, напомни той какво би станало, ако след протеста има заразени.

Ангов изтъкна, че само вчера от коронавируса са починали 77 души, а в продължение на две години се събуждаме с цифри за заболеваемостта и броя на жертвите.

„Много хора се притесняват за себе си, за своите близки и за работата си. Една шепа хора обаче виждат възможност за политически дивидент. Не е време за създаване на фалшиви новини и да излъчваме пропаганда, която отрича науката“, заяви депутатът от ПП.

„Нека оставим егото си, нека се постараем да намалим броя загинали българи в тази пандемия. Призовавам дори онези, които наричат ваксината експериментална течност, нека последват примера на депутатите от Възраждане и да се ваксинират. Нека спасим човешки животи“, заяви Ангов.

Той съобщи, че управляващите ще обсъждат темата за отхлабване на противоепидемичните мерки след преминаване на сегашната вълна.

А председателстващият пленарното заседание Кристиан Вигенин вметна след декларацията, че може би някои действия от вчера трябва да влязат за обсъждане в етичната парламентарна комисия, визирайки депутати от Възраждане. Част от тях по време на протеста опитаха да отворят вратите на Народното събрание и да пуснат вътре протестиращите.

Депутатите, които днес са под карантина, вече са 9 на брой. Към участващите дистанционно в заседанието се присъедини Анна Александрова от ГЕРБ.

Прегледана: 139745

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече