Александър Маринов: Проблемът е, че много от политиците действат като недосегаеми

- Advertisement -

Проблемът на родната политика е, че голяма част действат като недосегаеми и не носят никаква отговорност. Това каза пред Нова нюз председателят на Стратегическия съвет при президента проф. Александър Маринов. По думите му проблемът с всевластитето може да бъде решен дори само със законови промени, без да се коригира Конституцията.

„Няма нито един привлечен от висока управленска позиция, при наличието на доказани злоупотреби. Така се управляваше България през последните 10 години. Очевидно е и че част от правосъдната система не работи срещу високите етажи на властта. Важна е не толкова незабавната смяна на личности, а това, че със законови промени може да се въведе ред в тази система”, коментира той.

Проф. Маринов определи като инсинуации твърденията, че държавният глава се готви да предложи по-големи правомощия на президентската институция.

„Румен Радев посочи сърцевината на предлаганите промени- по-добро гарантиране на институционалната практика на българските граждани в най-широк смисъл. Трябва да бъдат положени усилия, за да функционира публичната власт по открит и честен начин”, каза още той.

Относно промените в Конституцията проф. Александър Маринов беше категоричен, че не става въпрос за самоцелни промени, а за принципни решения.

Прегледана: 142965

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече