Румен Радев към Дмитро Кулеба: Още от първите часове на войната България остро осъди агресията на Русия

- Advertisement -

България ще продължи да оказва пълна подкрепа на Украйна в рамките на нашите възможности. Това заяви президентът Румен Радев на срещата с украинския министър на външните работи Дмитро Кулеба, който е на работно посещение у нас.

„Още в първите часове на войната България, на най-високо политическо ниво, осъди агресията на Руската федерация към Украйна. Ние застанахме заедно с нашите партньори от НАТО и съюзници от ЕС в решителна защита на териториалната цялост и суверенитета на Украйна в рамките на международно признатите граници на страната“, отбеляза държавният глава.

Радев посочи още, че България е особено загрижена и следи с тревога развитието на бойните действия и растящия брой цивилни жертви.

„Призоваваме за бързо, ефективно, независимо международно разследване за цивилните жертви и зверствата по време на войната и най-строго наказване на всички извършители“, изтъкна президентът.

Той напомни, че в зоните на военни операции попада и многобройната българска диаспора и изрази надежда, че украинската страна прави всичко възможно, за да минимизира риска за живота на цивилните граждани и на българското национална малцинство.

Прегледана: 98185

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече