Социалният министър Георги Гьоков: Не знам дали Путин е агресор

- Advertisement -

„Никога не съм бил привърженик на Путин. Той не е изразител на някакви социалистически идеи и идеали и ръководи много голяма и сериозна държава“, каза социалният министър Георги Гьков за предаването на Нова Тв “Здравей, България“. Повод за изказването му са обвиненията, че БСП води проруска политика и че поддържа Владимир Путин.

„Аз не знам дали Путин е агресор, зависи какво влагаме в това“, отговори министърът на въпрос какъв все пак е руският президент – диктатор, агресор или човек, който пази границата на страната си от потенциални нападения, Гьоков отговори, че “с оглед на ситуацията можем да го оценяваме всякак – и като диктатор“. Според министъра Путин “напада, но никой не ни казва каква е причината за това“.  

Гьоков не се ангажира да даде точна оценка за действията на руския президент, които бяха осъдени от почти целия свят. “Историята ще даде оценки на това какъв е Путин в момента. Но аз и БСП сме осъдили категорично войната. Няма как нормална партия и нормален човек да приветства това“, заяви той.

Далеч по-категорично се изказа министърът относно спирането на руския газ, като заяви, че това “ще се отрази сериозно на управляващата коалиция и може да събори правителството“.

Прегледана: 159775

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече