Новият шеф на „Бг пощи“: Пощите са били бутани към фалит от 10 години

- Advertisement -

Това, което се вижда в последните 10 години изглежда като бутане към към фалит на „Български пощи“, заяви в предаването „Тази сутрин“ по bTV новият изпълнителен директор Богдан Теофанидис. Причината за това според него е, че дружеството разполага с апетитни имоти.

Като пример той посочи имот в „Пампорово“, който е собственост на „Български пощи“ и е отдаден под наем.

„Леглова база от около 80 човека, заведение на първия етаж. Наемът, който плаща фирмата на държавата през „Български пощи“, всъщност се е 2 320 в сезона на месец за цялата сграда“, обясни Богдан Теофанидис.

По думите му дружеството използва един и същи оценител вече 10 години.

„Български пощи“ трябва да излязат на печалба. Структурата е такава, че те имат изключително голяма клонова база, имат изключително много специалисти“, посочи Теофанидис като уточни, че „всички участници на пазара биха се радвали дружеството „Български пощи“ да се върне силно и на куриерския пазар, където всъщност е растежът, където са парите, защото всеки печели от повече конкуренция“.

„Заплатите на служителите са изплатени на 70%, което се е наложило поради две причини. Първата е кибератаката, засяга и системите за изчисление и заплащане на заплати. Втората е защото, когато касовият модул пада, е много трудно за български пощи да имат приходи, така че да се разплаща със служителите“, обясни Богдан Теофанидис. Новият директор обаче обеща, че разликата от 30% от заплатите на служителите ще бъде изплатена.

Прегледана: 32585

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече