Даниел Смилов: Лидерът на ИТН се провали три пъти

- Advertisement -

Лидерът на ИТН се отклони от мандата, с който беше избран. Той се провали на три пъти. Естествено е някои хора, които са избрани с този мандат, да умират от срам.

Това каза по Нова тв политологът доц. Даниел Смилов. Той допълни: „Партиите всъщност са синтез от два елемента – лидерство и мандат, тоест хората, които го подкрепят“.

„Според мен това правителство няма да оцелее. Дори в последния момент да има някакво напазаруване на депутати – в момента, в който няма едно солидно мнозинство – започват пазарлъци и това блокира работата на НС. Така политиките, които трябва да бъдат провеждани, ще станат заложник на едно плаващо мнозинство и нивото на парламентаризма ще бъде ниско, а доверието в депутатите – ще стане още по-ниско”, коментира бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев по повод предстоящия вот не недоверие към кабинета.

„Хубави са думите „умират от срам”, защото всяка свръхпретенция за морал и свръхможене катастрофира точно по този начин.  Популизмът на ИТН катастрофира в управлението на институциите. В този смисъл коалицията се самовзриви. Не опозицията , нито обществото свали този кабинет,. Разцеплението дойде вътре от тях самите”, подчерта от своя страна политологът Цветанка Андреева, коментирайки отцепването на депутати от ИТН.

Днес България е най-ретроградната държава в ЕС, която спъва неговото разширяване, заяви Андреева. 

„Всички тези размирици, на които ще станем свидетели, при които партийни ядра ще се бият по улиците в София и Скопие, не водят до нищо добро. Това е резултат на управлението“, добави тя. 

Прегледана: 14100

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече