Президентът лаконичен за политическата криза: Очаквам разум

- Advertisement -

Двустранният протокол със Северна Македония не дава достатъчно гаранции за защита на националните интереси на България. Това каза пред журналисти в Пловдив президентът Румен Радев, придружаван от вицепрезидента Илияна Йотова.

„Вторият важен документ, това е двустранният протокол, който е наш ангажимент, защото преговорната рамка, сама по себе си, не може да защити нашия интерес. Истинската защита на българските интереси, на нашето културно-историческото наследство, на промяната на учебниците, зависи от съдържанието на този двустранен протокол“, коментира Радев.

„Към момента протоколът не предлага достатъчно гаранции за нашите интереси. Затова призовавам отговорните институции да започнат да залагат липсващите елементи в този двустранен протокол“, добави той.

„Искам да се обърна към политическите лидери в Северна Македония, че време е за политическо лидерство, смелост и отговорност, защото пътят към Европа е път напред, а не назад“, категоричен е президентът.

Румен Радев беше лаконичен в коментара си на политическата криза.

„Очаквам разум, българите го очакват“, каза той.

„Въпросът за властта не е основният в държавата. Има много други проблеми на българските граждани и те трябва да бъдат решавани“, напомни президентът.

Прегледана: 11255

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече