Скандална наглост: 63 акта и 47 фиша имал дрогирания шофьор, който се блъсна пред КАТ-Пловдив

- Advertisement -

Досието на задържания във вторник шофьор започва от 2001 година. Той има издадени и връчени 63 акта и 47 фиша за нарушение на Закона за движение по пътищата. Има 25 електронни фиша за превишена скорост, като всички са платени.

Това заяви на брифинг директорът на КАТ-Пловдив Йордан Милушев за арестувания вчера 49-годишен, който се опита да избегне полицейска проверка и блъсна колата си пред сградата на КАТ в града.

Мъжът отишъл в пътната служба, за да регистрира автомобила си. Докато обработвали документите му, полицаите забелязали, че той е във видимо неадекватно състояние. Полицаите поискали да го тестват, но той отказал, качил се на колата си и опитал да избяга.

След това завил отново към сградата на КАТ, където не успял да спре и ударил автомобила си в бетонни саксии и контейнер за боклук. Шофьорът се заключил и се наложило един от полицаите да счупи стъклото на колата му, за да го извади.

Днес стана ясно, че направената проба за наркотици е отчела положителен резултат за амфетамин. Тестът за алкохол е отрицателен. 

Мъжът вече е осъждан за шофиране след употреба на алкохол. Причината да отиде в КАТ е, че през януари колата му е дерегистрирана, след като е заловен отново да шофира под влиянието на алкохол.

Освен това шофьорът е бил с отнета книжка за 12 месеца от 1 януари. Има актове и фишове от цялата страна. 

Атанас Илиев, заместник-районен прокурор на Пловдив, заяви, че мъжът е крещял, че ще сложи край на живота си. Грози го затвор до три години, глоба, отнемане на книжката за още шест месеца. Ще му бъдат повдигнати три обвинения, като се проверява дали ще се повдигне и четвърто. 

Илиев допълни, че 49-годишният е задържан за 24 часа, като предстои задържането да бъде удължено, а след това да бъде внесено искане за задържане под стража. 

Прегледана: 172750

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече