Първи кмет на ГЕРБ обяви, че няма да се кандидатира отново

- Advertisement -

Дългогодишният кмет на Стара Загора Живко Тодоров (ГЕРБ) твърдо е решил да не се кандидатира на общинските избори следващата есен, стана ясно от негови думи в местното предаване „Инфо зона“.

Той каза, че предстоят последните 12 месеца от управлението му и се стреми да остави града в добро състояние. Отрече да е водил разговори за други политически постове. Обясни, че за всеки човек е характерен определен период, през който може да е полезен в управлението.

Изявление, че кара последен трети мандат Тодоров, направи още при преизбирането си през 2019 г. Интересни сега са два момента. Първият е, че не се е отказал от намерението си, макар думите в ГЕРБ често да увисват. Така например преди вота през 2019 г. лидерът Бойко Борисов бе казал, че обмисля ограничение за кметовете на партията – да могат да управляват най-много три мандата. Това не попречи на Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, Петър Паунов и др. да се явят за четвърти път, съответно да бъдат преизбрани. Вторият любопитен момент е, че независимо дали ГЕРБ ще сложи сито за кандидатите си догодина, в поне два големи града името на претендента виси – в Пловдив, където вътрешните драми заформят трибой между Здравко Димитров, Иван Тотев и Дани Каназирева; също и във Варна, където през 2019 г. Иван Портних спечели пирово срещу националиста Костадин Костадинов (победата дойде след отлив на реални гласове за Портних на втори тур). В този смисъл Тодоров може да не се окаже единственият кмет на ГЕРБ от голям град, който отпада от новото състезание.

Прегледана: 171135

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече