Чужди медии: Трудна задача за съставяне на правителство в България

- Advertisement -

Задачата за съставяне на ново правителство се очертава трудна, като перспективите за формиране на управляваща коалиция изглеждат несигурни. Така световните агенции коментират изборите у нас.

„Франс Прес“, цитирана от БНР, отбелязва, че партията на бившия премиер Бойко Борисов печели първото място, но то не й гарантира връщането на власт. Агенцията коментира, че гласуването е било без ентусиазъм, на фона на избирателна активност на исторически ниско равнище и кампания, доминирана от темата за икономическата несигурност.

Според „Асошейтед прес“ ниската избирателна активност отразява апатията сред гласоподавателите и прави още по-вероятна перспективата за още един разделен парламент, за който ще е трудно да излъчи стабилна управляваща коалиция.

„Ройтерс“ коментира, че резултатите от четвъртите за по-малко от две години избори предвещават трудни коалиционни преговори, които може да доведат до патова ситуация в парламента или дори до нови избори.

Австрийската агенция АПА коментира, че произведените вчера предсрочни парламентарни избори в България са излъчили нов победител – партията на предизвикващия полемика бивш премиер Бойко Борисов, но не сложиха край на политическата безизходица в страната.

Прегледана: 75875

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече