Полицаите внезапно се сетиха, че има проблем с тестовете за наркотици

- Advertisement -

Когато дойде ред и те да бъдат тествани, служителите на МВР се оплакаха от некоректни тестове за наркотици. Тестването започна по места и вече има служителите на реда, дали положителна проба.

Преди дни започна акция за проверката на полицаите за употреба на алкохол и наркотици. Тази сутрин зам.-председателят на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите на работещите в МВР Генади Тенев обяви пред Nova, че практиката през годините показвала, че тестовете не показват реални резултати. Той заяви, че синдикалната организация подкрепя тестването на униформените, но не одобрява начина, по който това се прави:

„Има доста обезпокояващи неща, да не кажем и незаконосъобразни. Тестовете, с които се взимат проби, са същите, с които полицаите проверяват и шофьорите, а те често давали неверни резултати. (…) Начинът една проба за наркотици да бъде сигурна е да се направи кръвен тест, а след това и проверка на кръвния тест.“

Тенев съобщи, че вече има служители на реда, които са дали положителен резултат при тестването за наркотици. Това обаче се дължало на лекарства, които приемат. По думите на Тенев става дума за служители над 50 със здравословни проблеми.

„Тестът като покаже следват редица мероприятия, които стигат до отстраняване от работа унижаване на служителя. Не знаем МВР какво ще направи, за да компенсира тези хора за това, което преживяват в момента“, каза Генади Тенев.

Според него сега ще излезе наяве фактът, че в МВР се използват успокоителни заради високия стрес и натоварване в работата им и че тази информация се крие от МВР. Тенев заяви, че повечето медикаменти, които съдържат вещества близки до наркотичните, са успокояващите.

Тенев заяви, че Синдикалната федерация ще иска „някаква компенсация от МВР“, защото служителите са „унизени“.

Прегледана: 150110

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече