Десислава Иванчева и Биляна Петрова влязоха в затвора, търсят си работа в Сливен

- Advertisement -

Осъдените за подкуп, искан от строителния предприемач Александър Ваклин, бивш кмет на столичния квартал „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова търсят работа в Сливен. Преди дни те бяха въдворени в затвора в града.

В съобщение на фейсбук профила на Иванчева се отправя молба към „хората с бизнес на територията на Сливен, ако имат нужда от персонал, да ДАДАТ ВЪЗМОЖНОСТ НА ДВЕТЕ ДА РАБОТЯТ“.

„Те нямат претенции, съгласни са да работят като помощници в домакинство, в магазин, в заведения – кухня, почистване или всичко, което считате за удачно. Единственото условие, поставено от затвора, е те да бъдат вземани и връщани от работодателя с транспорт“, се казва в поста.

И се изтъква, че двете се нуждаят от работа, тъй като това ще намали престоя им в затвора.

„Всеки, който има възможност да помогне, като им даде работа, нека пише тук на лични съобщения на страницата, като коментар под поста или на страницата на Биляна Петрова“, се казва в съобщението.

Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бяха задържани при акция в центъра на София на 17 април 2018 г. Иванчева е осъдена на шест години затвор, 12 000 лв. глоба и лишаване от право да заема ръководна държавна и общинска длъжност за осем години. Петрова е осъдена на пет години затвор, 10 000 лв. глоба и лишаване от право да заема длъжност за шест години. Дюлгеров получи  четири години затвор, 8000 лв. глоба и е без право да заема длъжност за срок от шест години.

Преди 3 дни адвокатът на Десислава Иванчева – Николай Хаджигенов, изпрати молба до президента за помилването й. А ден по-късно вицепрезидентът Илияна Йотова обяви, че се надява през тази седмица да получат всички документи, да заработи Комисията по помилване, след което да започне дискусия по случая, припомня Офнюз. 

Прегледана: 20970

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече