ИТН започва подписка за референдум. Искат президентска република

- Advertisement -

„Има такъв народ“ ще даде старт на инициативата си за свикване на референдум за промяна на формата на държавно управление на България от парламентарна в президентска република днес.

Представители на инициативния комитет ще внесат уведомление до председателя на 48-ото Народно събрание, с което ще започне подписка за произвеждане на национален референдум. Въпросът е формулиран така: Подкрепяте ли произвеждане на избори за Велико народно събрание, което да реши въпросите за промени във формата на държавно  управление от парламентарна република в президентска република.

В съобщението за старта на инициативата не се уточнява кои са представителите на комитета. То обаче е изпратено от човека за връзки с медиите на „Има такъв народ“ – Ася Тодорова. Още в края на миналия парламент Слави Трифонов обяви курс към референдум за президентска република. Впоследствие негови колеги уточняваха, че по-скоро става дума за полупрезидентска форма на управление. Темата за кратко стихна, след което през октомври Трифонов отново напомни за нея – по думите му това бил единственият изход от политическата криза.

Прегледана: 101610

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече