ДПС не се посвени да си направи реклама чрез дарения за Турция

- Advertisement -

ДПС не се свени да си прави пиар чрез помощите, които изпраща към пострадалата от земетресението Турция, съобщи Сега.

Движението организира мощна дарителска кампания, като много от кашоните и чувалите са щамповани с емблемата му, на някои надписите са на български и турски език. На снимки, разпространени в социалните мрежи от самото ДПС, се вижда, че от подобна реклама не са подминати дори бебешки пюрета. Емблемата на партията „грее“  и върху превозните средства. 

БНР съобщи за абсурден случай в управляваната от ДПС община Лозница. Местният общински съвет гласувал да отпусне 10 000 лв. за пострадалите от земетресението, като парите първо ще бъдат преведени по партийната сметка, и от там ще се насочат за дарения. Съветникът от ДБ Александър Калинов смята да обжалва решението. Кметът на Лозница Севгин Шукри пък е цитиран със странно обяснение – нормално било парите да се преведат първо на ДПС, защото… самият той бил от ДПС. 

А хора се оплакват, че носят пакети в офисите на ДПС (видели преди това, че партията организира дарителска кампания), и на мига после върху тях се появява емблемата на Движението. Тоест прави се партийна реклама с даренията, които отделни хора правят.

Всичко това е изключително дълбок морален въпрос: редно ли е една партия, а и който и да е въобще, да ползва бедствието като повод за самоизтъкване; не е ли нормалното поведение да се оказва помощ без самореклама. Отделно от това наблюдатели коментират, че така ДПС е започнала и предизборната си кампания за 2 април – и спрямо българските турци в югоизточната ни съседка, за да са наясно те кой точно дарява; и спрямо активистите си тук, увличани в благородно партийно начинание.

Прегледана: 91325

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече