Стефан Цанев: Политиката ни в момента е диалог между глухи хора

- Advertisement -

Имам подозрения, че на Румен Радев му е приятно, не страда от това, че партиите не се разбират, не могат да формират правителство и не могат да свикат нормално НС. Другото е категорично вярно, че партиите със своето неразбирателство го карат да управлява еднолично. Това става 2 години пред очите ни.

Това коментира пред БНР писателят Стефан Цанев.

„Всеки говори това, което иска да каже, а не слуша другия какво е казал. Диалогът между глухи хора е точно това, което става днес с нашите партии, които не могат да се разберат как да поделят властта и вече пети път избираме, ходим на избори, а резултатите, разбира се, не могат да се променят – те ще бъдат все едни и същи и така може да караме още 5 години“, смята той.

Когато се води спор, ти трябва да разбереш и правотата на своя опонент, категоричен е Стефан Цанев и добави, че самохвалството е много неудобно за слушане. „Няма нищо по-неприятно и по-противно от държавник, който се хвали. /…/ Управлявали най-добре, а сме най-зле – много интересно как от най-добро управление се получава най-лош резултат“.

Според писателя разделението се дължи на алчност за власт и пари. 

„Не виждам причини за такова разделение в нашите партии. Ако се вслушате в думите им, ще видите, че те говорят едно и също, почти се покриват. Много рядко има партия, която има категорична разлика. Такава разлика има в говоренето на „Възраждане“. При другите партии аз не виждам разлика в техните цели, за които говорят – като глухи хора, които се карат, без да се чуват, че говорят едно и също“.

Липсва ни единство, каза Стефан Цанев и призова партиите да си подадат ръка и да намерят общото между себе си. 

Прегледана: 91380

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече