НАП продава къщата за гости на Милко Калайджиев в с. Мезек

- Advertisement -

НАП обяви за продажба на търг къщата за гости в с. Мезек на известния поп фолк изпълнител Милко Калайджиев.

600 000 лева е стартовата цена, а размерът на депозита за участие е 120 хил. лв., като трябва да се внесе до 5 май, се посочва в обявлението на приходната агенция.

Тайното наддаване за луксозната двуетажна сграда, известна като Калайджиевата къща, е насрочено за 15 май тази година.

В описанието на имота е записано: „Къща за гости за алтернативен селски туризъм, с площ 340,93 кв.м., състояща се от два надземни етажа и полусутерен, както и заедно с всички останали постройки, включително жилищна сграда с площ 20 кв.м, Имотът има изграден водопровод, канализация, електрификация. Разполага с 5 комфортно и модерно обзаведени стаи. В стаите има климатик и централно отопление, WI-FI, интернет, цифрова телевизия и LED телевизор. Всяка стая разполага със собствен санитарен възел с душ кабина. Сградата е в отлично състояние.“

В края на 2019 г. беше обявено, че къщи за гости у нас ще трябва да върнат общо 46,4 млн. лв. като резултат от проверката на Държавен фонд „Земеделие“( ДФЗ) на всички обекти, които са направени с европари по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 година.

Тогава беше обявено, че Калайджиев трябва да върне около 304 хиляди лева за неизпълнение на бизнесплана. Специално за неговата къща се вдигна много шум по медиите. Още по време на проверката, която се извърши два месеца преди да изтече 5-годишният мониторингов период, певецът заяви, че няма от какво да се страхува. Изряден съм, декларирал съм всичко, а къщата се използва по предназначение, категоричен бе той. Тази позиция гласовитият свиленградчанин отстояваше неведнъж и след приключване на ревизията.

Освен това, в този имот аз имам инвестирани над 200 000 лв. лични пари, на които беше търсен произхода, изтъкна популярният изпълнител пред stmost.info. Дворът от 1,2 дка е мой, построил съм басейна в него 2 години след проекта, посочи Милко Калайджиев.

Убеден в правотата си, преди три години популярният певец заведе съдебно дело срещу Държавен фонд „Земеделие“, което спечели пред Върховния административен съд без право на обжалване. Месец по-късно ДФЗ заведоха ново дело по друг член, което в момента се гледа на последна инстанция. Въпреки това от НАП побързаха да обявят процедура за продажба на имота.

В подобно положение са още 284 къщи в страната, твърди Калайджиев. Според мен всички ние се оказахме в кюпа, заради лакомията на държавни чиновници като един бивш директор в Държавен фонд „Земеделие“, чийто имот се сдоби с популярния израз „къща за тъща“.

Баба ми Шина беше мъдра жена и навремето казваше: „Чедо, недей се ядосва, защото от ядовете идват всички болести.“ Така че съм спокоен, подчерта именитият свиленградчанин пред stmost.info.

Прегледана: 91930

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече