Борисов в парламента: ПП-ДБ взривиха ситуацията, започваме разговори с другите партии

- Advertisement -

ГЕРБ-СДС започват разговори с другите партии в парламента, след като ПП-ДБ „взривили единствената добра ситуация за държавата“, обяви в кулоарите на НС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Да правиш правителство сам е нещо нечувано. Още по-нечувано е с 64-ма да правиш правителство. Те взривяват единствената добра ситуация за държавата с цел отиване на местни избори. Нищо друго освен това не ги интересува. От днес започваме преговори с другите партии. Коалиция няма да правим, ще приложим същата тяхна (бел. ред. на ПП-ДБ) коварна хватка – правителство на малцинство само от ГЕРБ-СДС“, обясни Борисов, цитиран от Дир.бг.

Първата сила в парламента ще предложи на останалите партии свои министри, а ако те не се съгласят, ще преговарят за „кабинет на личности“, добави още бившият премиер. Разговорите ще води Десислава Атанасова.

Преговорите с ПП-ДБ не са приключили, „защото имаме общи неща, свързани с правната реформа, енергетиката, отбраната и външната политика“, увери Борисов, но остана критичен към предложеното от тях.

„Те продължават да си играят на правителство на малцинството с 64 депутати. Освен това имаме сериозни резерви по програмата на ПП-ДБ, цели сектори генерират много дефицити. Фискалният резерв – няма такава структура, за каквото говорят“.

Борисов предупреди, че тази ситуация поставя под опасност приемането на бюджета, а без редовно правителство държавата още юни месец ще изпадне в колапс.

Прегледана: 90180

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече