Внезапно почина Иван Нейков

- Advertisement -

На 68-годишна възраст внезапно почина Иван Нейков, бивш министър на труда и социалната политика, юрист и специалист по трудово право. Това съобщи в профила си във Фейсбук икономистът и дългогодишен синдикалист Мика Зайкова. 

„Скъпи приятели с болка на сърцето ви съобщавам, че е починал Иван Нейков. България загуби голям експерт, а аз скъп приятел. Поклон пред светлата му памет. Няма да те забравим! Почивай в мир скъпи приятелю!“, написа тя.

Иван Нейков е роден на 17 април 1955 г. в Хасково. Завършва право в Софийския университет и до 1990 г. е инспектор-юрист в Главната инспекция по труда.

Между 1990 и 1997 г. Нейков е последователно завеждащ правен отдел в КНСБ и в същото време заместник-председател на синдиката. През 1997 г. е назначен за министър на труда и социалните грижи в служебния кабинет на Стефан Софиянски. Остава начело на министерството, вече преименувано на Министерство на труда и социалната политика, и в последвалото правителство на Иван Костов.

Иван Нейков бе адвокат в Софийската адвокатска колегия.

Преподавател по трудово право и социално осигуряване в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и в Нов български университет.

Прегледана: 79415

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече