Кметът Димитър Бръчков продаде болницата за жълти стотинки, приятел вдига хотел на пъпа на Петрич (ПЪРВА ЧАСТ+ ДОКУМЕНТИ)

- Advertisement -

Време е кметът на Петрич Димитър Бръчков да бъде арестуван за пробив в националната сигурност, след като остави града без болница. За сметка на това в съседство върху терена на старото болнично заведение и в името на „200 бона бонус“ ще изникне поредният лъскав хотел, вдигнат от приятел на кмета, алармира източник на Narod.bg от югозападния град.

Ако бившият министър Асен Меджидиев е прав, че „здравеопазването е една от най-големите структури в държавата и от него зависи нашата национална сигурност“, компрометирането на грижите за здравето на петричани с липсата на болнично заведение е пробив, който би трябвало да коства килия.

В момента в най-голямата болница в Югозападна България работят само 2 отделения – по реанимация и хемодиализа, затова и пациентите пътуват до Сандански или Благоевград, където да получат адекватно лечение.

СХЕМАТА

На ул. „Рокфелер“ се намират сградите на старата и новата болница, последната построена с дарение от едноименната фондация.

Старата болница, обаче, вече я няма – градоначалникът Бръчков я продаде заедно с терен 3 декара за смехотворните 150 000 лева на приятелски настроения бизнесмен Симеон Мантарлиев, който вече събори зданието и започва строеж на хотел – току в сърцето на парка на Петрич.

Зад сделката с общината прозира поредното Бръчково престъпление, защото само цената на урегулирания поземлен имот е над 500 000 лева. Т.е., теренът е продаден за поне 3 пъти по-ниска от пазарната цена. Не е тайна, че по времето на бившия кмет Вельо Илиев данъчната оценка на имота бе за близо 480 000 лв.

Прокурорска проверка ще установи, че „Мантар-2012” е постигнала ненормално изгодната сделка с общинския имот благодарение на фалшифициран технически паспорт, за което вината отново е в кръга около Димитър Бръчков.

Петричани са наясно, че Бръчката е близък приятел със сина на Мантарлиев – Иван, който често кани кмета на протяжни обеди в своя хотел „Мантар“ край с. Марикостиново, където да се обсъждат сделки и схеми далече от любопитни очи и уши.

Хотелът Бръчковия приятел на пъпа на Петрич ще е с капацитет 120 легла, ще разполага с фитнес, СПА и конферентни зали, физиотерапия, фризьорски салон, търговски обекти, спортни и детски площадки и всичко това на мястото на старата болница. Това става ясно от инвестиционно намерение, внесено в РИОСВ – Благоевград от фирмата „Мантар-2012“ ЕООД – с. Марикостиново, еднолична собственост на 70-годишния Симеон Мантарлиев.

Работата вече е в ход – на 29 декември 2022-а старата болница с площ 1048 кв. м и по-малка търговска сграда са съборени и върху имот от общо 2802 квадрата на улица „Рокфелер“ 54-56 започва градежът на хотела на Мантарлиев.

Старата болница бе съборена след поредната сделка на Бръчков в ущърб на Петрич

Особено интересно ще е за прокуратурата начинът на продажба – не на търг, за да може общ. Петрич да осребри колкото може повече този свой имотен актив, а през конкурс -за да я вземе правилният човек според субективните критерии на Димитър Бръчков и неговата хунта в общината. Както и става.

От медията обещават ВТОРА ЧАСТ на разследването за имотните схеми на прокурорската мишена Димитър Бръчков, от която става ясно с кои сделки идва бонусът от 200 000 лева.

Прегледана: 78840

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече