Варна с нов шеф на полицията – старши комисар Андрей Ангелов

- Advertisement -

Старши комисар Андрей Ангелов е новият директор на полицията във Варна. Той бе представен пред медиите от заместник-министъра на вътрешните работи Ивелина Дундакова и заместник главния секретар на министерството Живко Коцев.

Досега Ангелов беше заместник-директор на варненската полиция. По думите на Коцев досегашният началник – старши комисар Атанас Михов, е на разпореждане към звеното, което е на пряко подчинение на министъра.

Коцев посочи, че работата на дирекцията във Варна е на добро ниво, но настоящото ръководството на МВР има още по-големи изисквания, включително за увеличаване темпото на работа. Той уточни, че един от акцентите ще бъде адекватната реакция на служителите при сигнали за престъпления срещу личността и за домашно насилие. Напоследък сме залети от агресия и приоритет става превантивната работа, за да не са допускат тежки последици при такива случаи, обясни Коцев.

Новият началник на варненската полиция допълни, цитиран от БТА, че ще продължи и активната работа срещу разпространението на наркотици. Той уточни, че засега не мисли да прави промени, като подчерта, че познава в детайли работата на служителите, включително на тези, които заемат ръководни постове.

Във варненската дирекция се опитваме да доближим максимално нашите служители до гражданите, раздаваме материали, обособили сме помещения в районните управления и участъците, допълни Ангелов.

Говори се за чистка в МВР, но ръководството на министерството категорично не приема такова определение, коментира още заместник главният секретар. Той подчерта, че министър Калин Стоянов има правото и възможността да си формира екип, с който да работи и да постигне целите, набелязани пред ведомството.

Зам.-министър Дундакова допълни, че кадровите промени на са започнали веднага след встъпването в длъжност на новото ръководство на МВР, а са направени на база анализ на ситуацията. Двамата не коментираха какви смени на полицейски директори още предстоят.

Зам.-министърът каза още, че обсъжданията за бюджет 2024 на ведомството тепърва предстоят. Тя изрази задоволство, че бюджетът за тази година вече е факт и ще има увеличение на заплатите на служителите. Подобряването на материалната база и техническото оборудване са област, за която може да бъде обосновано допълнително финансиране, посочи Дундакова и допълни, че ще се търси вариант и за кандидатстване с проекти, ако има такива възможности.

Смяна в ръководството на полицията имаше днес и в Пловдив, Пазарджик и Благоевград.

В следобедните часове от МВР съобщиха, че със заповеди на министъра на вътрешните работи са назначени нови директори на съответните областни дирекции.

Министър Стоянов лично представи пред състава на Областната дирекция на МВР в Пловдив Георги Чергов, който е досегашен ръководител на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари.

Полицията в област Благоевград ще бъде поета от Даниел Димитров. До момента той е бил началник на териториалното звено на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) в Кюстендил. Димитров беше представен от заместник-министър Кирил Ценкин.

Даниел Луков, досегашен началник на отдел в ГДБОП, става директор на Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Той беше представен от заместник-министър Стоян Темелакиев.

Прегледана: 80390

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече