Нова експертиза излезе: Дебора е била със средна телесна повреда и с опасност за живота

- Advertisement -

Новата експертиза за нараняванията на 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора е готова. Тя е изготвена от съдебни медици от Пловдив след масов отвод на колегите им от града на липите. Заключението на експертите е, че се касае за нанесена средна телесна повреда с временна опасност за живота, съобщи bTV.

Ученичката бе нападната в края на юни от 26-годишния си приятел Георги Георгиев. Младият мъж, който работеше като охранител в нощно заведение, 21 прорезни рани с макетен нож на момичето. След като потърсила помощ от съседка, Дебора е транспортирана в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора, където е освидетелствана от съдебния медик д-р Теодор Стаматов. В съдебномедицинската експертиза нараняванията на момичето бяха определени като лека телесна повреда, поради което съдът освободи от ареста нападателя й. След като случаят стана обществено достояние и предизвика масови протести в цялата страна, прокуратура възложи изготвянето на нова съдебномедицинска експертиза.

Според пловдивските медици черепно-мозъчната травма, нанесена на Дебора, е довела до разстройство на здравето, което е било временно опасно за живота. Така опасността ученичката да загуби живота си е била реална, а не предполагаема, а настъпването на смърт или оцеляването са били еднакво възможни. За раните, нанесени на Дебора с макетен нож по цялото тяло, заключението е, че те са довели до обезобразяване на момичето.

Експертите от Пловдив считат, че може да се направи заключение, че на Дебора Михайлова е нанесена средна телесна повреда, като това може да промени, както обвинението, така и наказанието за обвиняемия Георги Георгиев.

Адвокатът на пострадалото момиче Димитър Киров е наясно с новата експертиза, но е предпазлив да коментира, за да не повлияе на предстоящото дело.

„И без това делото е достатъчно сложно. И без това първоначално, според мен, много от възможните доказателства са изпуснати и то непоправимо, и ако на базата на малкото останали започна да правя и авансови коментари, няма да направя услуга на клиентите си“, коментира защитникът.

По думите му Дебора все още не излиза от дома си.

Прегледана: 71960

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече