Радостин Василев се кандидатира за кмет на София

- Advertisement -

Независимият депутат Радостин Василев обяви изненадващо, че ще се кандидатира за кмет на София, противно на прогнозите, които го спрягаха, че ще се бори за кметското място в Плевен, където е избирателният му район.

Василев обяви решението си на нарочна пресконференция в БТА. Депутатът огласи и лозунга си, който гласи: „Без ГЕРБ и ДС в София“.

„Абсолютни невежи“ нарече той номинираните кандидати за кмет на София досега, които, според него, не разбирали от проблемите на София и затова решил да се бори за кметското място.

Василев обяви осем приоритета, сред които изреди градския транспорт и паркирането, концесията на „Софийска вода“, „Топлофикация“, детските градини и нова детска болница.

Бившият депутат от ИТН и от ПП планира още да въведе нощно и хибридно почистване на улиците, а чистотата в столицата, по думите му, е във възможностите на общинската администрация. Депутатът възнамерява да ревизира концесионните договори за сметопочистване, защото се източвали милиони, по думите му.

„Топлофикация“ пък винаги се е използвала политически, дружеството има нужда от реформиране и преструктуриране, коментира той. „Всяка шахта е дупка в София“, констатира Василев и обеща подмяна на тролеи и автобуси, както и промяна в начина на възлагане на ремонтите. „15 пъти правят паветата пред Народното събрание“

Радостин Василев смята още да забранява графитите, защото били белег на недоимък и мизерия, особено пък върху паметници на културата. По думите му, трябва да има специално указано място за това и на други фасади да бъде забранено.

Витоша да бъде превърната в спортен център за зимни спортове с нови лифтове с целогодишен достъп, обяви още намерението си кандидат-кметът. По думите му това ще реши проблема софиянци да се редят на 6-часови опашки в Банско.

Прегледана: 66415

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече