Отровиха сърните от зоопарка в Благоевград

- Advertisement -

9 сърни са били отровени в зоопарка в Благоевград. 5 от тях са починали, а останалите 4 са в много тежко състояние и са интубирани, съобщи БГНЕС.

Снощи животните са започнали да падат по земята. Веднага е извикан екип от местни ветеринарни лекари. Към тях са се присъединили и специалисти от София. Там са били общинари и полицаи. Прокуратурата е образувала досъдебно производство за умишлено умъртвяване на животни.

В социалните мрежи се появи твърдение, че сърните са починали след ваксинация. То бе официално отхвърлено. В мрежите се вихрят и дебати как точно по-малките зоологически градини у нас се грижат за животните.

Зоопаркът в Благоевград е с вход свободен за всички граждани. Животните живеят в среда, близка до естествената им.

„Категорично мога да кажа, че на животните не са поставяни ваксини, извършено е обезпаразитяване на всички обитатели в зоопарка преди два дни. Оцелелите сърнички са изведени от ограждението, където живеят, мястото е почистено основно, след което те са върнати отново там“, заяви управителят на зоопарка Крум Попниколов. „Надяваме се причинителите на това деяние да бъдат установени, като за целта Община Благоевград ще продължи да работи по случая и да оказва пълно съдействие на компетентните органи. Апелираме към жителите и гостите на Благоевград да не се доверяват на фалшиви информации, които се разпространяват в социалните мрежи!“, заяви градската управа.

Прегледана: 68770

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече