Ивет Стайкова в съда: Взимам дрога от 13-годишна, всичко ми е в мъгла

- Advertisement -

„Бях на много наркотици, всичко ми е черна мъгла. Взимам дрога от 13-годишна“, каза пред съда 19-годишната Ивет Стайкова, обвинена за убийството на баба си – известната актриса Виолета Донева. Днес делото продължава с разпит на свидетели.

Пред съда Ивет разказа, че е започнала с хапчета и трева, когато била на 13. На 14 вече пробвала и други субстанции. По информация на „24 часа“, плачейки, обвиняемата е прочела от тетрадка записките си за това какво е преживяла през всички години, когато се е дрогирала.

„На 14 години започнах да взимам трева, пробвах LSD и амфетамини. Арестуваха ме на 15 години с трева, когато и нашите се разделиха. Зарадвах се, защото постоянно се караха, с майка ми се изнесохме при баба ми и дядо ми. Една вечер й казах, че ще е самоубия, ако не живея сама. Преместих се в „Лозенец“ при едно момче, смесвах по 5, 6 вида наркотици и дизайнерски дроги. Припадах. Взимах огромни количества и ги комбинирах. Когато нямах, започнах да изпадам в паника. Виждах хора, чувах гласове, развих параноя. Хората имаха маски. Дори извиках полиция, защото ги виждах. Естествено бях на 3-4 вида дрога“, споделя Ивет, цитирана от „Фокус“, и продължава:

„Състоянието ми се влоши, беше ужасно. Повечето пъти, когато бях агресивна, не помнех нищо след това и чувствах огромно чувство за вина, наранява се, но взимах още дрога. Мама ме насърчи да отида при психиатър. Разказах му какво чувам и виждам. Диагностицира ме сме с параноя и метаамфетаминова психоза. Обещах на психиатъра, че на 18 ще вляза в комуна, за да се изчистя от наркотиците. Когато се прибирах, трябваше да изляза почти веднага, защото мислех, че ме преследват, вкараха ме в лудница. Казах на баща ми, че ще се самоубия“.

19-годишната Ивет разказа още пред съда, че е имала тежко детство, често е изпадала в истерии, а след като е излязла от психиатрията, баба ѝ и дядо ѝ са я изгонили заради счупено стъкло.

„Бях сама като куче. Всички ме изоставиха. Виктор ме приюти. Взимахме гъби, пико, кристали, дизайнерски дроги и нов вид кристали, халюциногени, трева. Хвърлих се от четвъртия етаж, халюцинациите бяха ужасяващи. Настаниха ме в болница. Един ден получих „bad trip“. Сънувах кошмари. Исках да се разходя, но не можех, не различавам лицата на хората около мен, когато взимам, камо ли какво говоря“, отбелязва Ивет.

А след това я откарали при баба ѝ Виолета, с която била в добри отношения. Тогава Ивет няколко дни пушела само трева, но тъй като това ѝ било недостатъчно започнала да взима и всичко останало, каквото имала в себе си.

„Пак започнах да чувам гласове, уплаших се, след това всичко ми е черно. Толкова съжалявам за случилото се, искам да я върна, никога няма да си простя. В апартамента нямаше други хора освен баба Вили“сподели още подсъдимата и подчерта, че не е знаела какво прави, а всичко покрай убийството е „обвито в мъгла“.

На разпита присъства и приятелят ѝ Виктор Лозанов. Когато съдията попита дали живеят заедно, Виктор отвърна: „В момента не“.

И приятелките на Виолета Донева, и гаджето на Ивет описаха, че баба и внучка се обичали. Актрисата се грижела за момичето, пращала ѝ пари, казвала, че трябва да ѝ се помогне, пише още „24 часа“.

Ивет Стaйкова е обвинена за това, че 22 октомври 2022 г. с особена жестокост и по мъчителен начин е убила баба си Виолета Донева. 81-годишната актриса е починала след 54 удара с кухненски нож в главата и тялото.

Прегледана: 115210

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече